Nové vesmírné seriály: Defying Gravity, Virtuality a Stargate Universe!




Na amerických obrazovkách se již objevily tři scifi novinky. I když u prvních dvou seriálů: Defying Gravity a Virtuality - se moc o scifi nejedná. Zatímco nejnovější spinoff Hvězdné Brány - Stargate Universe - volně navazuje na předchozí SGéčka, se všemi těmi scifi vymoženostmi.

Nejprve ale něco o Defying Gravity a Virtuality. je až neuvěřitelné, jak si jsou oba seriály podobné. Pokaždé se děj odehrává v blízké budoucnosti, kdy se vypraví skupina astronautů do vesmíru na delší cestu. Seriály jsou téměř bez prvků fantastiky, vše vypadá tak, jako by se skutečně jednalo o naší blízkou budoucnost. Nejenže jsou si obě lodě i trochu podobné, ale i celé pojetí je u obou seriálů shodné. Je to totiž spíš taková reality show. Protože výdaje na takovou výpravu jsou enormní, významně se na nich podílí soukromý sektor. A ten si vyžádal všudepřítomné kamery. Vesmírná reality show! V Defying Gravity mají přímo moderátorku...

Defying Gravity:
large_defying-gravity-review
A vzhledem k pojetí reality show si v obou seriálech ani moc neužijeme třeba akčních scén, prostě samé kecací scénky. Flashbacky pomalu začínají převažovat... No jsou to spíš vztahové seriály. I když nějaké to mystično se tam samozřejmě objeví, v případě rozjetého Defying Gravity je... jen malinko podivné.

Kupte si unás diskrétní vibrátory nebo jiné dárky k narozeninám.

Největší rozdíl mezi Defying Gravity a Virtuality momentálně spočívá v tom, že Defying Gravity již má za sebou osm odvysílaných epizod, zatímco Virtuality má stále jenom pilota. A teď varování. Jakmile uvidíte jeden seriál, budete slintat. Ale pokud se pak kouknete i na druhý seriál, bude to trochu WTF, protože hodně věcí se tam bude opakovat, samé deja vous, a hnedka přijde, že jeden seriál kopíruje ten druhý, a tak už to nebude takový zážitek.

Virtuality:

Virtuality se zdá být o něco lepší, ale Defying Gravity jej prostě přebil tím, že už je rozjetý... Virtuality má ale obrovské eso v rukávu - jeho tvůrcem je Ronald D. Moore, který nám psal Battlestar Galacticu, nejlepší seriál všech dob. Ve Virtuality se cestuje do jakéhosi blízkého solárního systému a má to trvat 10 let. Defying Gravity letí jen kolem našich planet a má se vrátit za 6 let. A stojí za ním tvůrci oblíbených Chirurgů! Proto je vše spíš o vztazích a ne moc o nějaké akci či příběhu... Herci jsou v obou seriálech poměrně neznámí. Mne nejvíce zaujala nádherná moderátorka z Defying Gravity, která má snad ten nejroztomilejší latinskoamerický přízvuk.. který jí přidává o 1000 procent na roztomilosti. Její herečka Paula Garcés má na netu docela hezký skoro-nahý fotky...

Paula Garcés z Defying Gravity:

Pojetí Defying Gravity ohledně erotiky a sexuálních scén se hlásí k těm z Dextera a True Blood - pokud je herečka hezká, uvidíme jí se vším všudy :) Takže si od Chirurgů tvůrci trošičku polepšili :D U Defying Gravity se objeví i mnoho scén, které posouvají jistou fantazii do nových sfér, přeci jenom - nahatá kráska poletující po kosmické lodi, a to tak, že nevidíte nic nepatřičného... nádhera. Vše se vysílá v HD, takže... no je na co koukat.



A konečně se do vesmíru dostávají i normální lidé! Ano, Geekové, Nerdi, šprti.. se konečně dočkali. Dosud na všech vesmírných lodích byli samí krásní svalnatci... Ale to se teď mění. Budete plakat štěstím, až uvidíte v Defying Gravity, jak počítačový expert jako jednu z prvních věcí na lodi se pracně hackne do porna, které tam předtím tajně nahrál. A když jeho nejcennějším předmět je pánský časopis...




Spoiler:
- v obou seriálech je nějakej ten háček. Zatímco v Defying Gravity lidé začínají mít podivně silné halucinace způsobené čímsi, co vezou v jednom modulu. Ve Virtuality si zase všichni krátí chvíle virtuálními brýlemi ve virtuálních světech. Ale jaksi je tam někdo nebo něco začíná zabíjet... A oni neví proč, mno...

A úplnou novinkou je Stargate Universe:
Pozor! Spoilery:

Vesmírná Brána má 9 ševronů. A všichni jsme věděli, že se ten devátý jednou prostě podaří vytočit. A jestli se vytočením osmého dostali hoodně daleko, jistě si dokážete představit, jak daleko to půjde s devátým ševronem. A tak se přeživší z jedné utajené základny těsně před jejím zničením dostávají do miliardy světelných let vzdálené prastaré obrovské kosmické lodi. V týmu opravdu převažují mladší lidé, ale rozhodně to není žádná střední škola, jak se mnozí obávali. I když... :D

I v SGU máme svého nerda! Sny všech snílků se vyplnily, když jeden obyčejný kluk v jednom RPG-čku vyluštil jednu šifru... A druhý den mu u dveří už čeká samotný gen. Jack O'Neill! A za 5 minut jej transportuje do kosmické lodi! Humor v seriálu rozhodně nebude chybět. Ten kluk najde na lodi kouličky s kamerou, co může ovládat PSPčkem... Už se těším, až to začne zneužívat :D Taky byla dobrá scéna, jak se za pomocí antického zařízení ten hlavní týpek prohodí vědomí s pospávajícím starým známým vědcem z SG..



Z nejnovější Hvězdné Brány se tedy odvysílal zatím jen ten úvodní film... Který začíná opravdu krásnou hudbou! Žádné kýče z SG aj z SGA... Celý ten 86 minutový pilot se poměrně povedl, až téměř dokonce jsem se nenudil a neměl nutkání jít kontrolovat Facebook... Postavy v seriálu celkově ujdou, i když zatím to nejsou tak barvité charaktery, jako byli v SGA. Zatím jsou takoví šediví... Hvězdou je tedy známý Robert Carlyle, jinak jsem tam ještě poznal pár lidiček, ale ne moc. Pilot se ještě částečně odehrával na zemi, takže alespoň formou Guest Starr uvidíte mnohé ze staré SG:1 :) Je tam i nějaká asiatka, ale dost nic moc...

Celkově první pohled na SGU vypadá velice pozitivně a všichni doufáme, že nás seriál překvapí. A že se pošramocené reputace Hvězdné brány trošičku polepší.

Survivor Samoa - 19. řada: nejlepší reality show v plném proudu

Před třemi týdny nám ve Spojených Státech začala možná předposlední série velice úspěšné reality show: Survivor Samoa. Soutěž se už posedmé vrací na ostrovy do Pacifiku. Sice se teprve odvysílaly tři epizody, ale již od první bylo jasné, jaký trhák si letos producenti připravili. Nachystali nám opravdovou lahůdku! Zas je to One man show, a celé je to jen o jednom člověku. Ten se jmenuje Russel a je to multimilionář. Boháč, který přijel, aby si soutěž pořádně užil. A začal pěkně zostra. Ovládá celý svůj kmen, aniž by o tom ostatní věděli. Celou dobu tahá za loutky a má z toho ohromnou psinu. Toho budete buď milovat nebo nenávidět. Nic mezi tím!








Pořadem nás již po dlouhá léta provází Jeff Probst. Ten docela nedávno právě za Survivora získal už svou druhou Emmy! Herně zatím nejnovější řada nijak nevybočuje z normálu. Týmy již byly rozdělené předem, a tak fialoví mají fialové oblečení a žlutí žluté. Podobně jako to bylo minule. Na ostrovech ovšem není prostor na dlouhé tůry, a tak se týmy rovnou vrhly do soutěžení. Zrovna minule byl poprvé ze soutěže vyloučen jeden soutěžící, který kopl jiného. Neposlechl Jeffovo varování, no...





Ale to, co provádí Russel, to je opravdu... Všechny diskuse jsou jenom o něm :D Minule jsme se těšili na Kouče a na to, co zase zahlásí, ale letos... Kam se hrabe Richard Hatch z první série :D Rozhodně se nestará jen o sebe, jak to dělal spisovatel Jonathan Penner v Survivor Cook Islands.. Prostě nám chce dokázat, že i on to umí vyhrát, a to tak, že to lidem v táboře co nejvíc zprotiví. A on se bude zdáli dívat a podle usmívat :D Ale pozor, od první série se nikomu takovému zvítězit nepodařilo. Žhavým kandidátem byl i v Survivor China pokerový hráč Jean-Robert Bellande. Taky měl promyšlenou strategii. Ale holt nevyšla.

Survivor-Samoa-cast-21.jpg (470×306)

Ale jinak celkově nuda, nějaké ty hádky, ale třeba žádné romance... Russelův tým naštěstí stále prohrává, a tak si ho můžeme pořádně užít. A hádejte, kdo jako první v historii Survivora našel Sošku imunity bez jediného vodítka? Ano, náš geniální Russel! Který sám sebe nazývá loutkářem - "Puppet master". Navazuje s každým ze svého kmene hluboká spojenectví. A pak se vychloubá: "Udělal jsem alianci s blbou krátkovlasou blondskou, možná s ještě blbější dlouhovlasou blondskou.." - říká jim: "Dumb Ass Girl Alliance"






A co holky? Zatím se na ně pořádně ani nedostalo. Vše se natolik točí okolo Russla, že z holek jsou akorát ufňukané městské krásky, které se pořád někde válejí a ječí... Ale chlapům se to líbí, tak si je nechávaj a mizí ošklivky... Asiatka letos jedna a.. nic moc.

NatalieWhite.JPG (500×333)

Co je ale třeba hluboce pochválit, je úžasná podpora Survivora na internetu od produkce. Po každém díle vychází na serveru CBS až několik desítek bonusových záběrů. Většinou nudných keců, ale potěší :) Videa z castingu jsou samozřejmostí. Ale je toho víc, opět budou videa ze zákulisí, jak stavěli kulisy... No a již se všichni těšíme na to, jak nám zas Jeff bude chodit ukazovat zázemí a představovat své kolegy. Lahůdkou bude Ponderossa, tedy tábor pro vyřazené členy poroty. Ty co vyhodí zezačátku tam mají alespoň delší vzkaz od nich druhý den poté, co vypadli...To se minule stalo dokonce mnohými oblíbenější než samotný díl.

Takže všichni koukejte, vychází opět i v HD :o) I když se strašnými zpožděními...





PS: O prázdninách jsem se taktéž účastnil druhé řady Survivor Facebook, kterou moderoval jeden mladý klučina - herec z Hollywoodu :D Byla to zajímavá zkušenost, protože jsme to opravdu hráli lidi z celého světa. A byla sranda.