Nejvtipnější hlášky z přímého přenosu z přepadení KB v Praze

|

"Nemůžou přepadávat v létě, nebo co?" - článek zaměřený na hlášky z pozadí přepadení KB, které se k veřejnosti neměly dostat. Ne, že by byly tajné, ale... prostě jsou vtipné :)

Idnes.cz nám poskytla velice zajímavý přímý přenos z přepadení v Praze, které bylo před pár minutami ukončeno policejním zásahem. První hodiny jsme většinou jen koukali, později začala situaci místy i komentovat moderátorka idnesu.

Policie zatkla bankovního lupiče v pobočce Komerční banky v Praze. (16. prosince 2009)
Dobrej týpek :D

Kamera se snažila zachycovat to nejzajímavější - pohyby policistů, URNy, odstřelovače na střeše, obyčejné i velice bujaré kolemjdoucí a novináře. Nejvtipnější ale byly krátké konverzace, které mikrofon "omylem" zachytil z hloučku novinářů. Důležité zprávy se dozvíte všude. Ale takové hlášky ze zákulisí přepadení - uslyšíte jen v přímém přenosu a dočtete se o nich jen tady :)


Best sites where you can play internet
jeux de casino
video poker gratuit,
machine a sous en ligne,
black jack, baccarat or
gokken
roulette online.

Dvakrát se někdo z novinářů pokoušel dostat blíže ke komerčce - ale ostatní novináři jej odradili:
"hele kluci neblbněte, vole, nemáme tam jít, dopředu..."

Policejní odstřelovač na střeše nedaleko pobočky Komerční banky na Novodvorské ulici v Praze, kterou přepadl neznámý lupič. (16. prosince 2009)
Moderátorka Idnesu si vedla profesionálně. Jen tomuhle týpkovi pořád říkala "snajpr" :D

Před kameru chodil nejčastěji policejní mluvčí, pan Hulan, který přinášel některé nové informace. Ale ke všem detailům se odmítal vyjadřovat. Zástupkyně KB na kamery neřekla prakticky nic, ale tak dá se to pochopit :) Jako třetí před kamery přišel již po zásahu na Pavel Horálek, starosta Prahy 4. Tento příspěvek se týká ale vtipných hlášek, které ve zprávách nebudou. Např. na pana starostu se ptali:
"můžete to říct celou větou?"

Směšná byla scénka jakéhosi nejspíše podnapilého kolemjdoucího občana, který hlasitě nadával, např. "komunisty vole", "ne vole - chrapoune jeden, rakouskej." "a co? chcípáci."

Novináři sledují pobočku banky


Ovšem nejlepší byly hlášky samotných novinářů, kteří netušili, že budou slyšet v přímém přenosu:
Jedna byla odměněna mírným smíchem zúčastněných:
"Víš co je úžasný? jít na záchod a umýt si ruce teplou vodou, to je úžasný."

Jedna slabší:
"já potřebuju vyřešit problém s nabíječkou"

Ale nejgeniálnější byla tato hláška dvou novinářů, kteří se potkali:
"Čau." "Čau." "Nemůžou přepadávat v létě, nebo co?"

(Foto: ČTK)
hrdinní novináři aktualizují novinky

A pak už jen trošku ještě hlásil ten samotný mluvčí:
"tak já poprosím ještě jednou" "ne." no jo!" "ne!" "??To, celý, jsem vás natočil zezadu."

- to když byla ukončena reportáž pro idnes, která měla celou dobu poměrně exklusivitu a jiní jej nezachytili zepředu, jak byla potřeba... na pozadí pak bylo slyšet mluvčího, jak vše opakuje..

Mluvčí policie Tomáš Hulan.
"bysme" je nespisovné, pane mluvčí :)

Celkově byl idnes.cz přenos hodně zajímavý, často nudný, ale to k tomu patří. Výpadky byly, nejkrutější byl samozřejmě ten zrovna ve chvíli, kdy začala akce policejní zásahové jednotky. Ta použila jak lidských prostředků - mávající ženu na odlákání pozornosti pachatele, tak výbušných - nejspíš mu tam hodili nějaký flash a tím jej omráčili a snadno dopadli... Jo vyjednavači odvedli skvělou práci, když pachatele lstí vylákali do místo míst, kde jej mohli tak snadno dostat :D Tákže... největší pochvalu zaslouží vyjednavači a ten, co tu taktiku vymyslel, idnes za zprostředkovaný přenos, moderátorka za úctyhodné moderování v hrozném počasí á.. scotty za linkování přenosu na Facebooku.

Foto: idnes.cz, aktualne.centrum.cz, tyden.cz, ct24.cz

2 komentářů:

Scotty řekl(a)...

Oh, byl jsem vzpomenut! Děkuji! Vidíš o co jsem přišel, já to jak trubka sledoval na ČT24 a tam moc hlášek nebylo. Tam jen ukazovali policisty u pásky, jak se pořád smáli... :-(

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nemáš zájem o "výměnu odkazů"? Hledáme někoho kdo by nám na své stránce udělal reklamu na časopis Eldorado, více na http://www.eldorado.wbs.cz/ .Pokud zájem máš, obrať se na mail na stránkách. Díky moc!