Nejvtipnější hlášky z přímého přenosu z přepadení KB v Praze

"Nemůžou přepadávat v létě, nebo co?" - článek zaměřený na hlášky z pozadí přepadení KB, které se k veřejnosti neměly dostat. Ne, že by byly tajné, ale... prostě jsou vtipné :)

Idnes.cz nám poskytla velice zajímavý přímý přenos z přepadení v Praze, které bylo před pár minutami ukončeno policejním zásahem. První hodiny jsme většinou jen koukali, později začala situaci místy i komentovat moderátorka idnesu.

Policie zatkla bankovního lupiče v pobočce Komerční banky v Praze. (16. prosince 2009)
Dobrej týpek :D

Kamera se snažila zachycovat to nejzajímavější - pohyby policistů, URNy, odstřelovače na střeše, obyčejné i velice bujaré kolemjdoucí a novináře. Nejvtipnější ale byly krátké konverzace, které mikrofon "omylem" zachytil z hloučku novinářů. Důležité zprávy se dozvíte všude. Ale takové hlášky ze zákulisí přepadení - uslyšíte jen v přímém přenosu a dočtete se o nich jen tady :)


Best sites where you can play internet
jeux de casino
video poker gratuit,
machine a sous en ligne,
black jack, baccarat or
gokken
roulette online.

Dvakrát se někdo z novinářů pokoušel dostat blíže ke komerčce - ale ostatní novináři jej odradili:
"hele kluci neblbněte, vole, nemáme tam jít, dopředu..."

Policejní odstřelovač na střeše nedaleko pobočky Komerční banky na Novodvorské ulici v Praze, kterou přepadl neznámý lupič. (16. prosince 2009)
Moderátorka Idnesu si vedla profesionálně. Jen tomuhle týpkovi pořád říkala "snajpr" :D

Před kameru chodil nejčastěji policejní mluvčí, pan Hulan, který přinášel některé nové informace. Ale ke všem detailům se odmítal vyjadřovat. Zástupkyně KB na kamery neřekla prakticky nic, ale tak dá se to pochopit :) Jako třetí před kamery přišel již po zásahu na Pavel Horálek, starosta Prahy 4. Tento příspěvek se týká ale vtipných hlášek, které ve zprávách nebudou. Např. na pana starostu se ptali:
"můžete to říct celou větou?"

Směšná byla scénka jakéhosi nejspíše podnapilého kolemjdoucího občana, který hlasitě nadával, např. "komunisty vole", "ne vole - chrapoune jeden, rakouskej." "a co? chcípáci."

Novináři sledují pobočku banky


Ovšem nejlepší byly hlášky samotných novinářů, kteří netušili, že budou slyšet v přímém přenosu:
Jedna byla odměněna mírným smíchem zúčastněných:
"Víš co je úžasný? jít na záchod a umýt si ruce teplou vodou, to je úžasný."

Jedna slabší:
"já potřebuju vyřešit problém s nabíječkou"

Ale nejgeniálnější byla tato hláška dvou novinářů, kteří se potkali:
"Čau." "Čau." "Nemůžou přepadávat v létě, nebo co?"

(Foto: ČTK)
hrdinní novináři aktualizují novinky

A pak už jen trošku ještě hlásil ten samotný mluvčí:
"tak já poprosím ještě jednou" "ne." no jo!" "ne!" "??To, celý, jsem vás natočil zezadu."

- to když byla ukončena reportáž pro idnes, která měla celou dobu poměrně exklusivitu a jiní jej nezachytili zepředu, jak byla potřeba... na pozadí pak bylo slyšet mluvčího, jak vše opakuje..

Mluvčí policie Tomáš Hulan.
"bysme" je nespisovné, pane mluvčí :)

Celkově byl idnes.cz přenos hodně zajímavý, často nudný, ale to k tomu patří. Výpadky byly, nejkrutější byl samozřejmě ten zrovna ve chvíli, kdy začala akce policejní zásahové jednotky. Ta použila jak lidských prostředků - mávající ženu na odlákání pozornosti pachatele, tak výbušných - nejspíš mu tam hodili nějaký flash a tím jej omráčili a snadno dopadli... Jo vyjednavači odvedli skvělou práci, když pachatele lstí vylákali do místo míst, kde jej mohli tak snadno dostat :D Tákže... největší pochvalu zaslouží vyjednavači a ten, co tu taktiku vymyslel, idnes za zprostředkovaný přenos, moderátorka za úctyhodné moderování v hrozném počasí á.. scotty za linkování přenosu na Facebooku.

Foto: idnes.cz, aktualne.centrum.cz, tyden.cz, ct24.cz

Jak reklamovat Koss Porta Pro sluchátka? Koss servis v Praze

Vysoce kvalitní sluchátka Koss se vyznačují velice příjemnou doživotní zárukou. Málokterá sluchátka zůstanou dlouho nezničená, dříve či později se zkrátka ucho utrhne. Jak v takovém případě postupovat - doslova krok za krokem? Čtěte dále.

foto není k dispozici

Už po dva roky se na balení Koss sluchátek dává nálepka, na které je vaše registrační heslo k doživotní záruce. S ním se dá zaregistrovat zde:

Pak je možné sluchátka prakticky při jakékoliv závadě vyměnit za poplatek 50,-. Pokud nemáte onu samolepku, ale zůstala vám alespoň účtenka z nákupu těchto sluchátek - stále máte šanci na opravu/výměnu sluchátek za 50 Kč. Pokud nemáte žádné doklady o koupi - stojí každá taková oprava/výměna 300 Kč. Což stále není špatné. Každopádně ať už máte doklady nebo ne, musíte postupovat stejně. Vaše poškozená sluchátka musí doputovat do společnosti Eurostar Ostrava.

Teď pozor - firma zastupující značku Koss v ČR - Eurostar Ostrava - se nedávno přestěhovala. Proto pokud budete číst některé starší návody či diskuse k servisu Koss sluchátek - většinou vás zavedou do již neexistujících prodejen. Aktuální adresa je opravdu v Česticích - u Dobřejovic u Prahy. Pokud jste manuálně zručnější, stačí sluchátka zaslat poštou. Pokud máte rádi dobrodružství, můžete se zkusit dostavit do Eurostaru osobně.

Do Eurostaru se dá dopravit autobusem. Pokud stejně jako já přehlédnete na jejich hlavní stránce velký červený nápis "KUDY K NÁM", stačí si vzít mapy.cz a idos, zjistit si, že je třeba ject metrem na Opatov, pak to vzít autobusem č. 328, po 15 minutách se ocitnete v jakési vesničce za Prahou a pak už zbývá jen desetiminutový výšlap do kopečka a hledání společnosti mezi velkými ošklivými baráky. Pokud ale nejste tak slepí jako já, podíváte se na návody na stránkách Eurostar Ostrava - Kudy k nám.


K onomu návodu je třeba dodat, že je výhodnější autobus č. 328, protože jede jen 15 minut.. a když dorazíte na kopeček s velikými baráky, tak hned u toho prvního, který je jakousi testovnou firmy Peugeot, je třeba jít hned doleva a tam už budou dveře se zvonkem.

Pokud se vydáte autobusem č. 328, připravte se na trošku běhání. Na výstupní zastávku dorazíte odpoledne vždy 10 minut před začátkem nové hodiny a zpáteční autobus jezdí vždy ve čtvrt... Oprava sluchátek zabrala 10 minut, takže na to dostat se do kopečka a běžet zpět máte cca 14 minut. Vše se dá stihnout, jen po cestě zpět musíte stále běžet a nezastavovat, i když proti vám jezdí auta a svítí do očí.

Na pražském servisu je úctyhodné, že mají každý den pilně otevřeno až do šesti večer. Takže i když přijedete autobusem v 16:50, stále vás obslouží. Pokud vám sluchátka rovnou nevymění za nová, nejspíš jen vymění reproduktory a kabel, jako bylo i v mém případě. Přestože byla závada vlastně na konektoru... každopádně po deseti minutách je již po všem. Pokud byste tedy trochu bloudili, dorazili do servisu až v 17:02 a nová sluchátka dostali až v 17:12 a po zaplacení 50/300,- rychle běželi z kopce do vesnice a ve vesnici trošku do kopečka na zastávku, dá se to za 4 minutky stihnout. Ale tak záleží na prioritách, někomu by asi vadilo běhat v noci po cestě, na kterou nevidíte, obzvláště, když vás oslepují naproti jedoucí auta, která vás míjí na malé silničce o pár centimetrů a vy vyběháváte louže a strouhy okolo.

Každopádně nesmíte se vzdávat, můj autobus nejen přesně v 17:16, ale měl dvě minutky zpoždění... A i kdyby vám ujel, za hodinu jede další a mezitím můžete zkoušet svá nová sluchátka :D Ne, žertuji, ještě je tu autobus č. 363 :D Pro nás vidláky mimopražské je třeba ještě zmínit, že tyto autobusy patří do jakési jiné zóny - ve které např. neplatí SMS jízdenka.

Cesta do servisu Kossu je opravdu docela dobrodružná, dostanete se do míst, ve kterých byste se jistě nechtěli ztratit nebo nějak zůstat, či hůře - být přepadeni. Ještě je třeba dodat, že servis Kossu se nachází poblíž nějaké střelnice, takže možná bude dobré tam zas tak moc dlouho neokounět a když už, tak nejlépe s neprůstřelnou vestou. Všem reklamovačům tedy přeji mnoho štěstí a... pro manuálně zručné - raději je pošlete poštou, ono když se sečtou výdaje za lístky atd.. tak to ani o moc dráž nevyjde.. nová sluchátka vám přijdou na dobírku, a to je dnes u České Pošty asi stokoruna....