Recept na Calpis

|

Calpis je japonský nasládlý a mírně kyselý nealkoholický nápoj. Dobře vychlazený je velmi chutný, dá se míchat třeba s mangovým džusem nebo citrusy, ale chutná i s obyčejným moštem.

V Čechách moc známý není, dá se koupit snad jen v jednom e-shopu. Ovšem doma si ho snadno může udělat každý, zde krátký návod:

Na 15-20 drinků potřebujete:


  • 450 g jogurtu
  • 400g cukru
  • 140ml citronové šťávy
  • sáček vanilkového cukru


1. Smíchejte jogurt s cukrem a pomalu zahřívejte v horké lázni

2. 15 minut zahřívejte na teplotě 70-80 stupňů, nevařit

3. Zchlaďte na pokojovou teplotu, přidejte citron a vanilku

4. Podávejte v poměru 4 dávky vody či sody k 1 dávce tohoto sirupu.
Calpis drink
Photograph: Jill Mead for the Guardian

Původně vyzkoušeno dle návodu:
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/apr/06/how-to-make-calpis


Calpis by yumblog

Přidat.eu záložku

0 komentářů: