Calpis je japonský nasládlý a mírně kyselý nealkoholický nápoj. Dobře vychlazený je velmi chutný, dá se míchat třeba s mangovým džusem nebo citrusy, ale chutná i s obyčejným moštem.
V Čechách moc známý není, dá se koupit snad jen v jednom e-shopu. Ovšem doma si ho snadno může udělat každý, zde krátký návod:
Na 15-20 drinků potřebujete:
- 450 g jogurtu
- 400g cukru
- 140ml citronové šťávy
- sáček vanilkového cukru
1. Smíchejte jogurt s cukrem a pomalu zahřívejte v horké lázni
2. 15 minut zahřívejte na teplotě 70-80 stupňů, nevařit
3. Zchlaďte na pokojovou teplotu, přidejte citron a vanilku
4. Podávejte v poměru 4 dávky vody či sody k 1 dávce tohoto sirupu.
Původně vyzkoušeno dle návodu:
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/apr/06/how-to-make-calpis
0 komentářů:
Okomentovat