Velký okruh Anglií

|

Ve dnech 17. 4. - 24. 4. 2007 jsme se vypravili s Filozofickou fakultou Jihočeské univerzity na odbornou exkurzi do Anglie. Odborný program pro nás připravili Doc. PhDr. M. N., CSc. a PhDr. J. G., Ph.D..
Vyjeli jsme v úterý večer z Budějc přes Plzeň, Frankfurt nad Mohanem, Kolín a Aachen. Ve středu jsme projeli Belgií do Francie, odpoledne jsme se už nalodili na trajekt z Calais do Doveru.

Nejprve jsme navštívili krásné město Canterbury s úchvatnou katedrálou. Poté jsme se ubytovali v Londýně. Kde jinde, než v F1 :)


Ve čtvrtek jsme navštívili Cambridge! Prošli jsme nějakými částmi King´s College, navštívili Fitzwilliamovo Muzeum a byli i v nějakém rozpůeném kostele. V Nottinghamu jsme bohužel nestihli muzeum Robina Hooda, ani nejstarší hospodu v Británii. Zato jsme navštívili krásný hrad :) V Lincolnu na nás opět čekala katedrála. Dále jsme zde obdivovali hrázděné domy. F1 na nás tentokrát čekala v Doncasteru.


V pátek přišel na řadu starobilý York s katedrálou. V Darlingtonu bylo muzeum železnic bohužel zavřené. Durham velmi zaujal, je to staré město na poloostrově s hradem a katedrálou. Nakonec jsme navštívili Newcastle nad Týnem, kde jsme i přespali.



V sobotu jsme se konečně dostali do nějaké přírody. Ovečky a malebnou krajinu jsme konečně přestali obdivovat jen přes okna autobusu. Čekal na nás samotný Hadriánův val! Prošli jsme se po zdi, nafotili se... byl to moc krásný výlet. Odpoledne jsme už ale byli v Liverpoolu. Přijeli jsme k přístavu a vydali se do muzea Beatles. Pak jsme se i krátce stavili u nějakého, asi fotbalového, stadionu. Dlouhý den ale nekončil. Dostali jsme velký rozchod v Chesteru. Opět se zde nacházely hrázděné domy. A spali jsme v Birminghamu.



Šestý den začal procházkou města Stratford nad Avonem. Je to rodiště samotného Shakespeara, krásné, malebné a prastaré městečko. Prohlídka Shakespearova domečku opravdu stála za to! Na Oxford se všichni těšili. Ale protože jsme jej navštívili až po Cambridge, mnozí byli zklamáni. Je to víc město, méně přírody a parků... Obešli jsme tedy nějaké ty College a neopomněli jsme ani Ashmolean Muzeum. Královská rezidence Windsor byla bohužel zavřená. Alespoň jsme ušetřili a mohli se procházet po stáncích a dát si pravé Fish and Chips. Nakonec jsme se vydali do milované F1 poblíž Londýna.












Poslední den exkurze na nás čekal samotný Londýn. začali jsme u nultého poledníku. Poté nás PhDr. G. vedl městem. Jenže v metru jsme se jaksi rozdělili, jistý vedoucí exkurze zavelel jít do opačného metra. A tak se exkurze na hodiny rozdělila na dvě skupinky. S ostatními jsme se potkali až v Toweru a Tower Bridge.




V Toweru holky nesmírně obdivovaly nějaké klenoty... Navštívili jsme i St. Paul's Cathedral, kde nám ostatní bohužel utekli, protože jsme šplhali až nahoru. A tak jsem se ujal vedení naší trojčlenné výpravy. Vybeveni pouze mapou metra a nulovou znalostí Londýna jsme toho po prvotním bloudění zvládli docela dost :) Sice jsme se nedostali na Trafalgar Square ani do Soho ale i tak jsme uviděli Whitehall, Westminsterské opatství i Buckinghamský palác. Nakonec jsme přes hezký park došli na sraz u Big Benu. zde měly holky trošku akutnější problémy s nalezením toalet :)

Nakonec jsme opět z Doveru pluli do Calais. Odtud přes Francii, Belgii a Německo domů.
A jaké to vlastně bylo? Inu náročné, jako vždy. :) Ale nic, co by se nedalo zvládnout. Zábavné bylo hraní Pokeru o sladkosti po večerech v F1.. a tak :) nejlepší bylo pohoštění, které nám připravily Káháčky poslední noc. Vše ve fotkách tu:

2 komentářů:

Scotty řekl(a)...

Nemáš link na tu londýnskou F1? Rád bych kouknul, kde se nachází a kolik tam stojí ubytování...

Blogger řekl(a)...

Are you looking for free Facebook Followers and Likes?
Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by using Add Me Fast?